Social Media Icons

Top Nav

Belachelijk verwend land!!

nov 22, 2018 0 comments

Ik ben rustig aan het werk en elke keer zodra ik een nieuw tablad open zie ik automatisch de nieuwsberichten staan. Lastig te negeren als je ziet staan "Protesten Pieten lopen uit de hand.". Ik neem een klein minuutje de tijd om het te lezen en het enige wat ik dan kan denken is "Ja, dat had je kunnen verwachten..".


Over het algemeen kan ik mijzelf niet al te snel opwinden over politieke zaken, maar zoals dingen als dit triggeren wel mijn gedachten en als ik er goed over nadenk besef ik mij in wat voor een ongelofelijk verwend land wij wonen en hoe ongelofelijk verwend wij ons gedragen en dan kan ik het niet laten om er eens wat over te schrijven.

Al een langere tijd volg ik mensen die ook ergens anders dan Nederland wonen en wat voor een soort berichten ik soms voorbij zie komen.. en dan schaam ik mij als Nederlander.
De afgelopen tijd zie ik berichten voorbij komen omdat hele delen land in het vuur staan, huizen die kapot gaan, dieren die sterven of opvang nodig hebben.

Om de haverklap zie ik weer een hashtag voorbij komen, of oproepen over dat we met zijn allen moeten gaan bidden, want er zijn weer een groep mensen omgekomen tijdens een schietpartij.. Oh en nog maar niet te spreken van alle landen die in oorlog zitten.

Maar ook "kleinere" dingen. Ik snap dat mijn bovenste voorbeeld over de zwarte pieten discussie iets kleins is en dat daar ook aandacht aan gegeven moet worden. Maar zelfs de "kleinere" dingen in de andere landen buiten ons zijn zovele malen grotere problemen dan waar wij mee zitten; Ongelijkheid tussen man en vrouw, seksualiteit etc etc. Dingen waar wij al zoveel stappen verder mee zijn en waar wij soms niet eens goed genoeg bij stil staan dat wij het geluk hebben om in een land te leven als dat.

En waar maken wij ons druk om als Nederlander, alsof er niet iets beter is waar wij onze aandacht aan kunnen schenken, oh wacht, over het algemeen is dat ook zo..., is dat wij ons druk gaan maken of wij racistisch zijn door de hulpjes van de goedheiligman.. Nederlanders, racistisch?? Het land waar elke godsdienst welkom is, waar we hele kerken maken voor verschillende godsdiensten. Het land waar we met kerst tijdens het kerstdiner op school speciale hapjes maken voor de kids die geen varkensvlees mogen van het geloof waar zijn of haar voorouders vandaan komen.

Het land waar de meest Hollandse winkel hoofddoeken verkoopt, waar kinderen van verschillende afkomsten bij elkaar in de klas zitten en mooie acties bedenken om een kind die terug gestuurd moet worden naar het buitenland toch in Nederland te houden. Het Nederland waar je in Amsterdam loopt en je de winkel in loopt en in je eigen land Engels moet gaan praten omdat ze daar iedereen aannemen en een universele taal spreken zodat iedereen elkaar kan verstaan. En het land waar op verschillende plaatsen in ons al té kleine landje, opvangtehuizen staan voor mensen waar het in hun eigen land te gevaarlijk is en wij samen met de autoriteiten ervoor zorgen dat ze hier kunnen blijven.

Als er een land is die zich open stelt voor verschillende afkomsten dan is het wel Nederland en ik kan mij dan ook ongelooflijk kwaad maken over hoe wij toch altijd weer ergens een probleem in kunnen zien ipv waarderen wat we hebben. Al die protestanten tegen zwarte piet, bedenk eerst even hoe blij je mag zijn met hoe goed je het hier hebt in dit land. En nee, ik zeg geen "ons" land, want je woont er, bent er misschien wel geboren, dus het is ieders land. Maar ja, er wordt nu door mensen gedragen als een stelletje kinderen. Geef ze één vinger en ze pakken de hele hand, staat tot, geef ze een plek om welkom te zijn en ze nemen alles weg wat zo Nederlands is...

Ik zeg niet dat we niet mogen protesteren en dat we geen actie moeten ondernemen als we ergens in geloven. Maar lieve mensen! Stop je tijd in energie in iets waar het hele land wat aan heeft, zonder ruzie en discussie. Oké, ik begin te rijmen, dus dan gaat het mis. Maar ik hoop dat dit het laatste jaar gaat zijn voordat er nóg grotere problemen komen dan dat ik vandaag mocht lezen op het nieuws.

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier