Social Media Icons

Top Nav

Laat ik eens gezond doen en wat ssst... afvallen! | GetTessaHealthy #1

aug 2, 2018 0 comments
Na een lange tijd aardig onactief te zijn geweest op mijn blog ben ik terug met een doel! Al een lange tijd merk ik hoe slecht ik aan het eten was, hoeveel ik wel niet aankwam toen ik was gestopt met korfbal en hoe erg ik het ging haten dat ik altijd het idee had dat ik zwanger was terwijl ik een jurkje droeg en nog draag. En daar moet verandering in komen!

Disclaimer: De reden waarom ik nu ga beginnen met een bloggen/vloggen hierover is omdat ik het idee heb dat het wel eens een goede stok achter de deur kan zijn. Ik probeer al een tijdje wat gezonder aan te doen, maar dan ga ik weer de mist in etc etc. Dus ik hoop heel erg door er een soort van online "project" van te maken, dat ik er ook echt daadwerkelijk plezier in krijg en het daardoor allemaal beter gaat en mocht ik hier en daar wat mensen bij helpen als het wel hopelijk resultaat gaat bieden dan is dat natuurlijk allemaal mooi meegenomen, maar ik geef eerlijk toe, dit doe ik vooral ook voor mijzelf.

Plan van aanpak online
Als ik mensen om mij heen spreek over wat kilo's kwijt raken hoor ik ze altijd zeggen dat je het maar beter nu kan doen nu je nog jong bent, dan dat je het later gaat proberen en niet gaat lukken. Dus ik dacht, okee, ik ben niet de dikste, dat weet ik, maar voor mijn lengte mag er wel een paar kilo's vanaf. Ik durf eerlijk te zeggen, ik ben 1,73m en weeg op het moment 76kg in de ochtend en 78kg in de avond. Oftewel, ook mijn BMI geeft aan dat er wel wat af mag. 
(foto gezond voedsel)
Dus wat is het plan? Het grootste gedeelte wat er bij mij altijd mis gaat is het voedsel en het drinken. Te veel brood, aardappelen, gek op pasta en bijna alleen maar frisdrank. Dus ik ga proberen elke week een weekverslag op dit kanaal te zetten met hier en daar een mini YouTube om jullie ook echt te laten zien wat ik er voor doe, over welk voedsel ik eet, welke recepten ik ga proberen, hoe het ervoor staat met het niet frisdrank met al die suikers drinken etc. Elke week kan het een verslag zijn van de hele week, een paar dagen, één uitgebreide dag of simpelweg een bepaald deel wat ik wil bespreken of wil vertellen.

"Je BMI is 25.7
Je bent te zwaar voor je lengte "

Doelen stellen
Vaak werkt het bij mij als ik van te voren weet waar ik naartoe werk. Ik werk altijd met to-do lijstjes en mijn doel is dan dat lijstje afgewerkt en afgestreept te hebben, op werk weet ik dat ik naar de 0 berichten toe moet werken en tijdens school is mijn doel altijd (vanaf het MBO) geweest de beste te zijn zodat ik de mooiste dingen zou gaan maken en straks mij kan aanmelden bij het HBO. Doelen stellen werkt dus erg goed bij mij, dus het meest logische is om dat ook dit keer te doen zodat ik ze er altijd weer bij kan pakken als het het even niet meer weet.

- Van circa 78 kilogram naar 70 kilogram
- Van mijn ongezonde frisdrank verslaving afkomen
- Betere conditie opbouwen (Want ik begin na de zomervakantie weer met wedstrijdkorfbal!)
-
Elke ochtend beginnen met ontbijt

Wat moeten we daar voor laten?
Helaas zullen er een heleboel dingen die ik normaal gesproken veel eet en drink uit mijn eet/drinkpatroon moeten en ik geef toe, dat gaat nog echt wel een klus worden. Ik woon nog bij mijn ouders en heb dus twee huishoudens waar ik nog steeds vaak moet eten wat de pot schaft. Gelukkig heb ik al een tijdje aangegeven dat ik wat gezonser wil eten en dat vonden ze prima. Bij mij is het nu alleen nog een kwestie van zelf mijn boodschappen halen en maken. Maar wat schrappen we nu dus van het boodschappenlijstje?
- Brood                 - Chocolade        - Energy drink                  - Schep/Soft IJs     - Gebak
- Aardappelen       - IJskoffie           - Bladerdeeg broodjes      - Alcohol               - Koffie
- Pasta                   - Cola                 -  Noedels                         - Koekjes               - Worstjes

Wat gaat mijn favoriete hapje worden?
De lijstjes hierboven was echt heel lang iets wat ik bijna alleen maar at en dronk. Hoewel ik ook echt wel een liefhebber ben van groente en fruit, maar ergens leek het mij niet logisch om groente overdag te eten. De laatste tijd, voornamelijk op stage, heb ik dat al wel wat meer gedaan en het bevalt mij echt prima. Naast nog wat andere dingen heb ik dus nog genoeg dingen gevonden wat juist wel allemaal verstandig is om te eten en drinken. Overigens je ziet allemaal dingen staan die ik persoonlijk wel lust en wil gaan eten, dingen zoals vis is echt een no-go voor mij.

- Ei                    - IJsbergsla       - Ander vlees met weinig vet       - (Bruizend) water 0ckal met smaak
- Kip                 - Wortelen         - Broccoli                                       - Tomaat (+ ui/sla/vlees)
- Bloemkool     - Boontjes         - Eiwitshakes                                - Alle fruitsoorten

Beweging
Omdat het bij mij voornamelijk aan de voeding ligt wil ik heel graag zien wat dat juist met mijn lichaam doet. Maar ik wil wel proberen om echt resultaat te krijgen. Oftewel een klein begin van 10 minuten workouts en als ik langer door wil gaan dan doe ik het langer. Na de zomervakantie ga ik weer 2 keer per week korfballen dus daar komt ook weer genoeg beweging bij kijken. Hier en daar wat vaker grote stukken wandelen is opzich ook wel iets wat ik mij voor wil nemen.

Wat nu?
Het is 2 augustus 2018, het is zomervakantie en ik ga mij even aankleden om naar de supermarkt te gaan en boodschappen te doen en eens gezonde spullen hier in huis halen. Ik neem mijn vlogcamera mee en probeer dingen daar te filmen als ik niet wordt weg gestuurd en thuis ga ik eindelijk ontbijten, want dat is iets wat ik meestal niet doe, maar ik hoor dat dat ook erg helpt bij het afvallen, maar ook gewoon bij je energie gehalte voor de hele dag, dus laten we daar vanaf nu maar eens mee beginnen een goed stevig ontbijt in de ochtend zodat ik de rest van de dag niet meer ga snacken.

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier