Social Media Icons

Top Nav

Diepvriesgroenten zijn de sleutel! | GetTessaHealthy #2

aug 7, 2018 0 comments
You got me! Foodphotography is verre van mijn sterkste kant in de fotografie. Maar het geeft wel een realistisch beeld van wat ik heb gehad, laten we maar zeggen. Ik heb deze eerste week heel erg gelet op "Hoe ga ik gezond eten toepassen in mijn leven?" En daarmee wil ik niet zeggen dat het lastig is, maar er moet wel even over nagedacht worden. 

Zelf boodschappen doen
Ik woon nog altijd thuis. Ik ben 19 en ga eerst nog even mijn MBO afmken. Oftewel, ik heb soms nog te eten wat de pot schaft. Maar met wat overleg kan ik nu gewoon lekker zelf maken wat ik wil, maar daarvoor heb ik wel wat producten voor nodig. Dus ik ben naar de Jumbo geweest en heb in ieder geval voor 2 weken lang eten meegenomen. Denk aan ontbijt, lunch en avond, hoewel ik het avond eten nog wel eens mee eet met mijn family, zolang de porties maar niet te groot zijn.

Zondigen
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het absoluut moeilijk heb om de eetgewoontes van eerder compleet van tafel te schuiven. Een lekkere traktatie op werk? "Neee!! Laat die tompouce nou eens liggen!" Het lukt en deste meer ben ik dan blij met het fruit wat ik dan mee heb. Maar inmiddels heb ik zaterdagavond om 11 uur 's avonds een pizza gehad, de dag erop hadden wij een bbq en gisteren wat patat. Al moet ik daarbij zeggen, ik had die hele dag alleen maar wat druiven en twee banenen gehad, oftewel het kon wel.

En daarbij, ontbijt en lunch dat gaat prima. Maar het idee dat ik iets mis, als ik niet ook gezellig dat lekkere eten mee eet is echt iets waaraan ik moet gaan werken. Want nu merk ik het pas echt hoe alles tussen je oren zit. Ik moet gewoon denken; "Als je iets lekkers wilt eten kan dat altijd nog. Dit is niet de laatste tompouce of pizza die je ooit kan eten.". Waardoor ik de keuze weer bij mezelf leg en me ga afvragen hoeveel is het mij waard en waar haal ik de voldoening uit om nu dit ongezonde product naar binnen te werken?

Al wat geholpen?
Leuk al dat gedoe, maar heeft het al een beetje geholpen? Natuurlijk zijn we nog maar één week onderweg. En je gewicht verschilt heel erg op een dag. Meestal in de avon 79kg en in de ochtend vor het ontbij 77.8kg. Tenminste, daar schommelde het altijd. Deze foto hieronder is vandaag 7-8-18 gemaakt, nadat ik al ontbijt had gehad en nog moet lunchen aangezien het al weer middag is. 75.5kg. Überhaupt is dat al een gewicht wat ik lang niet mere heb gezien en ik raak er zeker gemotiveerd om door te gaan!


BewegingOok is het natuurlijk van belang om te blijven bewegen. Ik weer drie keer in de week op Urk, lastig te bereiken met het ov, dus elke keer een half uur wandelen. Dat is natuurlijk altijd goed. Verder ben ik deze week 2 keer met mijn zusje wezen pony/paard rijden, ik op de pony. Ik kan je zeggen... die voel je wel na die tijd. Voor één van de dagen moesten we ook een half uur fietsen, heen en weer, dus dat was ook mooi een uurtje bewegen meegenomen. Graag wil ik nog meer gaan workouten thuis, maar daar moet ik eerst de tijd voor vinden!
Zelf dingen maken
En zoals laten zien en gezegd in de video over het boodschappen doen, heb ik een blender gekocht en daardoor kan ik nu zelf gezonde smoothies en milkshakes maken. Zeker met deze hitte van de laatste tijd ideaal. Dus inmiddels heb ik al een appel/banaan met sinassappelsap smoothie gehad en een heerlijke aardbeien milkshake met magere yoghurt en wat magere melk!
Al met al ging deze week prima en ben ik alleen maar benieuwd hoe deze week gaat. Gewoon lekker deze dingen vol blijven houden en van de vette/zoetigheid afblijven. Hopelijk nog weer wat gewicht eraf, want een weekje daarop gaat dagelijks de bikini weer aan bij het zwembad :)

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier