Social Media Icons

Top Nav

Veranderen wij onszelf te veel? | Photostory #3

okt 7, 2017 0 comments
Zo'n week geleden heb ik een hele marathon gezien op tv, van het programma Face-off. Een geweldig programma over het maken van transformaties van personen. Met behulp van allerlei dingen, als schmink, make-up, rubber, maskers, pruiken, etc. Na een aantal uur dat te hebben gekeken, wilde ik zelf weer aan de slag. Ik had nog schmink boven liggen en ik ben fotograaf. Ik kan vast wel wat leuke dingen maken.


Eenmaal een papier erbij gepakt en een hoofd getekend, moest ik nog bedenken wat ik eigenlijk wilde doen. En ik weet niet waarom, maar er kwam opeens iets in mij op, dat wij ons als mensen, voornamelijk vrouwen, de hele tijd willen veranderen, naar iets wat wij niet zijn. 

We kopen kleding die ons slanker laat lijken. We verfen onze haren als we onze eigen niet mooi vinden. We gebruiken foundation om oneffenheden te verbergen, mascara om langere wimpers te hebben en we contouren om een smaller gezicht te krijgen. 

De laatste tijd heb ik echt een beetje maling aan hoe ik er uit zie. Wat betreft mijn huid dan. Elke dag een dikke plamuurlaag hoeft niet meer van mij. Opvallende conrouring? Nee, ook niet meer nodig. Maar daar onstond wel het idee van deze foto.

Met verf, duidelijk aangeven hoeveel troep we eigenlijk wel niet gebruiken om er beter uit te zien. Denken we. Voor de rest heb ik niets op. Geen mascara, geen foundation, geen oogschaduw. Mijn sproeten zijn nog nooit zo zichtbaar geweest op een foto. En gek genoeg, een wereld ging voor mij open. Ik had altijd een bloedhekel aan die sproetjes. En tijdens het bewerken van deze foto's begon ik ze eindelijk leren te waarden.
Wat ik met dit artikel wil laten zien, is dat ik, iemand die zich ook enorm schuldig maak aan het enorme gebruik van make-up en trucjes, plots het geen wat ik denk wat negatief aan mij is, heb kunnen waarderen en tot iets positiefs kan omzetten. Dat maakt het een stuk makkelijker. Niet meer dingen hoeven te verbergen. En ondanks dat al die mooie trucjes als contouren helemaal niet zo erg zijn om te gebruiken, is het ook geen ramp als je eens naturel naar buiten gaat. 

Disclaimer:
(Zoals eerder aangegeven, zijn dit soort artikels gebasseerd op de foto's die ik heb. Een verhaal achter de foto's die ik maak. Niet alles is altijd actueel en is bedoeld om simpelweg mijn mening over iets te geven, maar soms is dat de achterliggende gedachte van een foto en vandaar dat ik hem wel even krijt moet .)

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier