zondag 27 januari 2013

Wat te doen op een luie zondag? -Wanneer het regent-


Zondag. Meestal is de stad niet los, en je hebt geen idee wat te doen. Normaal gesproken zou je lekker buiten kunnen zonnen, of zoals nu in deze tijd lekker met sneeuw bezig zijn. Of misschien ga je wel naar een attractiepark met je familie. Maar dan kijk je naar buiten. En wat zie je? Precies. Het regent. En wat nu?! Dat naar buiten gaan laat maar zitten. Dus dan moet je verzinnen hoe je de dag door moet brengen. Zo'n dag heb ik vandaag, en dus heb ik voor jullie een paar dingen, of ideetjes van wat je misschien wel op zo'n dag zou kunnen doen.
Wat eigenlijk nu voor de hand liggend is, is wat ik nu aan het doen ben. Heb jij je eigen blog, of misschien wel je eigen site ga daar mee bezig. Je hebt nu alle tijd, en door de weeks heb je meestal of te weinig, of helemaal geen tijd om er mee bezig te zijn. Heb je geen blog of website, dan kun je altijd nog gewoon blogs gaan bekijken van anderen. Het is erg leuk om eens rond te gaan kijken, bij de echt hele bekende blogs, en bij de wat kleinere. Je leert van veel blogpost erg veel, en misschien vindt je daartussen ook wel wat om te doen.
Als je aan bloggen denkt, dan denk je aan filmpjes. Denk je aan filmpjes, dan denk je aan Youtube. Ga leuke filmpjes bekijken van youtube. Of ga lekker dansen op de muziek. Maar waar je tijd mee kan rekken is, dat je van tv series dingen terug kan kijken. Vaak doe ik dat met 'GTST' en dan merk ik ineens op dat het al zo laat is. Maar je kunt natuurlijk ook weer make-up tutorials bekijken die bloggers hebben gemaakt. Die op Youtube staan.
Dit kan kinderachting lijken, maar hoezo? Je kunt ook gewoon pennenbakjes of leuke kwastenhouders knutselen. Pak wat papier, wat lijm, een schaar, een knutselen maar. Eh.... dat klinkt wel heel kinderachtig. Maar ach. Ik heb voor jullie een paar links waar je wat leuks kunt knutselen.
De allersaaiste. Is leren... Op zo'n dag als vandaag kun je (als je toetsen hebt, of huiswerk) je tijd maar goed besteden. WRTS is 1 van de meerdere opties om mee te leren, op een digitale manier, wat het ook iets leuker maakt. Waarschijnlijk zal jij die ook allang gebruiken. Tenminste als je op de middelbare school zit. Maar niet alleen leren kun je doen. Je kunt net zo goed alvast je huiswerk maken. En misschien alvast die voor de volgende les. Ik bedoel maar. 
En de allerlaatste van vandaag is eentje die WEL geld kost. Ga gezellig met een vriendin of je vriendje of je moeder/vader/zusje naar de bioscoop. Er zijn de laatste tijd meer dan genoeg leuke films om te bekijken. En wat is er leuker dan met zijn allen in het donker naar een groot scherm te kijken met popcorn in je handen? Heb je geen zin om geld uit te geven, maak dan thuis je eigen bioscoop. Doe de gordijnen dicht, licht uit, maak zelf popcorn, die je heel goedkoop bij de action kunt halen. En zet een leuke film op. Het leukste is om dit s'avonds laat te doen. Wanneer je geen geluid meer hoort van andere dingen van overdag.


Voor de rest heb ik jullie nu wel de dingen gegeven, die ik doe op zo'n regentachtige zondag. Dit waren ze. En ik hoop jullie je nu niet meer gaan vervelen.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall