Social Media Icons

Top Nav

Doelen stellen tijdens je quarterlife crisis

jun 3, 2024 0 comments

 

De 'quarterlife crisis', het is een term die ik de afgelopen tijd steeds vaker voorbij heb zien komen en waar ik gevoelsmatig zelf meer dan ik wil toegeven aan moet geloven. Het is dat punt in je leven dat je de 25 jaar passeert en dat je bij jezelf ten rade gaat wat je met je leven wilt gaat doen, maar het even niet meer zo goed weet. Een week geleden mocht ik de 2 en 5 kaarsjes uitblazen en een week later sta ik voor de grootste keuzes die je als een volwassen persoon moet maken. Waar ga je wonen en wat voor werk ga je doen? En die vragen worden beïnvloed door de grotere vraag; Wat wil ik bereiken?

Doelen stellen

Al zolang ik mij kan herinneren werk ik met hele specifieke doelen die ik graag wil bereiken in het leven. En waarbij ik heel vaak het gesprek heb gehad met mensen die van mening waren dat ik mijzelf teveel opleg met zulk soort doelen. Wat velen alleen alleen niet begrijpen is dat ik niet in de positie ben om 'te kijken waar het schip strand' en zonder plan heel intuïtief mijn leven kan leiden. Niet met een handicap waardoor niet in de meeste sectoren aan de slag kan gaan en makkelijk van baan kan wisselen.

Ik ben net 25 en als ik Facebook open weet ik wel hoe laat het is. Elke keer weer verbaast zijn wanneer ik een stukje doorscroll en zie dat een ander oud klasgenootje is getrouwd of zwanger is. Je kent het wel, dat eeuwige riedeltje van het gevoel van achterlopen. Gelukkig weet ik zelf al een lange tijd dat het huisje-boompje-beestje-kindje verhaal nóg niet zo snel in mijn doelen voorbij gaan komen. Als het gebeurt, gebeurt het en zullen we wel zien. Maar mijn focus ligt nu nog op carrière maken, reizen en een inhaalslag te maken op sociale events.


Wat wil ik dan gaan doen? Dit jaar is een jaar vol met veranderingen. Ik ben op zoek naar een nieuw appartement of ander soort woning, ik wil fulltime gaan werken maar het is nog niet duidelijk hoe en in welke vorm, ik hoop aankomende maand af te gaan studeren dus ik moet de keuze maken wat voor werk ik uiteindelijk wil gaan doen en wáár, zijn er nog speciale reizen die ik echt nog wil gaan maken of ga ik gelijk mijn studielening afbetalen en stiekem hangt dan toch dat stemmetje te zeuren met de vraag of het nu tijd is om die datingsapp weer te installeren? Kortom, genoeg keuze, veel keuzestress!

Momenteel heb ik een aantal langertermijndoelen kunnen stellen wat mij houvast geeft voor het aankomende jaar. Ik wil voor een langere periode eerst een steady baan hebben bij het bedrijf waar ik de afgelopen zes jaar al werk, zodat ik daadwerkelijk een appartement kan betalen en ondertussen deels mijn studieschuld kan afbetalen en deels kan sparen voor de reizen van volgend jaar. Alleen voelt het nu nog een beetje alsof ik weer terug mijn tussenjaar in ga, net als vijf jaar geleden. Ik ga hetzelfde werk doen, bij hetzelfde bedrijf, net klaar na mijn studie (toen opleiding) en ben aan het zoeken voor een verhuizing. Dit keer is het natuurlijk wel anders, dit keer weet ik niet hoe lang het duurt en wat mijn eerst volgende stap gaat zijn. Ik weet alleen dat ik moet weten waar ik naartoe wil werken.


Freelance fotograaf

Gelukkig heb ik dat inmiddels allemaal wel op een rijtje. Ik wil heel graag weer mijn freelance werk als fotograaf oppakken. Hoewel ik officieel videomaker ben, merk ik dat mijn beste kwaliteiten ligt bij het fotograferen van mensen in verschillende settings. Denk hierbij aan een bruiloft, fashion fotoshoot, familie fotoshoot, een evenement. Maar ook foodfotografie, productfotografie en lifestyle fotograferen vind ik nog steeds erg leuk om te doen. Zo hoop ik dat ik naast de foto's voor deze blog, meer tijd kunnen besteden aan het krijgen van fotografie opdrachten en deze uitvoeren. 

Influencer worden?

Als ik straks klaar ben met school wil ik echt de kans pakken om het creëren van content op mijn eigen kanalen professioneel aan te pakken en zien welke mogelijkheden daarin zijn. Daarmee bedoel ik dat ik nu eindelijk met regelmaat content wilt plaatsen, continuïteit wil krijgen in wanneer ik iets plaats en kijken hoe ik mijn content kan laten monetizen om misschien na twaalf jaar eindelijk dat doel van "influencer" te bereiken. En ik zet het tussen haakjes, want mijn doel is eigenlijk om mensen te inspireren, motiveren en tips te geven, al valt dat natuurlijk wel onder het beïnvloeden van mensen. Kortom, het doel is om eindelijk professioneel content creator te worden en dan niet per sé voor een bedrijf of alleen de naam op papier te hebben (diploma's), maar echt wat je verwacht van de titel.

Terug het theater in of bij te televisie

Na zes stages bij verschillende bedrijven is het mij inmiddels wel echt duidelijk geworden waar mijn hart en passie ligt en dat blijft de entertainment industrie. Met name het maken van content en de marketing voor musicals is iets waar ik extreem veel plezier aan heb beleefd en graag weer zou willen doen. Maar ook het werken bij of voor televisieprogramma's was zo enorm gaaf om te mogen doen, dat ik wel weet dat ik op termijn daarvoor ga solliciteren om dat soort werk weer te mogen doen. Mijn doel is dus echt de mediawereld in te gaan en stappen te maken binnen mijn carrière zodat ik hopelijk voor mijn dertigste echt een baan heb waar ik al die jaren naartoe heb gewerkt.

Studentenhuis verlaten

Hoewel ik absoluut heb genoten van mijn tijd in een studentenhuis ben ik nu wel weer toe aan een volwassen plekje waar ik niet meer naast mijn koelkast en bureau hoef te slapen. Natuurlijk is het vrij makkelijk dat je maar één stap hoeft te zetten om alles te kunnen pakken en te doen, maar ik merk dat ik wel graag alles wil scheiden. Wakker worden, ontbijtje maken in de keuken en ontbijten aan de tafel in de woonkamer, dat ik kan koken zonder vier anderen die al in druk in de keuken bezig zijn en even mijn slaapkamer kan verlaten om in een andere ruimte achter mijn bureau te werken. Ik word welliswaar niet groter, maar de kamer voelt steeds kleiner. Het is tijd om groter te wonen! Het doel is dan ook om dit jaar iets nieuws te kunnen vinden en die stap te maken.


Reizen nu het nog kan!

Ik heb nog geen huisdier waarvoor ik moet zorgen, geen relatie die aandacht nodig heeft, geen kind waar opgelet moet worden en al het geld wat er binnenkomt hoef ik alleen maar aan mijzelf te besteden. Het is natuurlijk altijd een luxe geweest dat ik in een familie ben opgegroeid die van reizen houdt en ik vaak mee ben genomen naar de prachtigste plekken. En die passie voor het reizen is bij mij alleen maar gegroeid. Eén doel gaat afgevinkt worden in oktober, mijn reis naar New York City! Iets waar ik al vier jaar naar uitkijk. Ik heb er superveel zin in, maar inmiddels staan er ook alweer een aantal andere plekken op een lijstje die ik graag wil bezoeken. 

Zo is het volgende doel Los Angeles Hollywood, want als videomaker en aspirerend regisseuse is dat toch wel the place to be! Maar ook zou ik weer eens graag de citytrips Londen en Parijs willen doen, aangezien ik daar +10 jaar geleden ben geweest en ik daar als verbeterd beeldmaker (t.o.v. 10 jaar geleden) weer eens graag wil fotograferen en reiscontent wil opnemen, dingen uitproberen en mijn herinneringen refreshen.

Conclusie

Je merkt het al, ik wil nog een heleboel dingen doen en het liefste wil ik alles tegelijkertijd. Het is nu aan mij de taak om het zo te plannen dat ik het allemaal kan doen en wellicht is de spontaniteit er vanaf, maar tot nu toe verloopt alles volgens plan en tik ik liever één voor één mijn doelen af, dan straks spijt hebben van de keuzes die ik heb gemaakt, waardoor ik niet kan doen wat ik het liefste doe.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier