woensdag 18 november 2020

Het tweede kwartiel is gestart. Waar ging die eerste heen?


Voordat je het weet kijk je naar je rooster en zie je alweer andere vakken staan. Het eerste kwartiel zit achter de rug. Tenminste, jij hebt je best gedaan om in één keer door dat eerste kwartiel heen te komen zonder dat de herkansingen op je staan te wachten. Eerst is het tijd om zelf te wachten, wachten op de cijfers van de eerste periode van je eerste jaar. Waarbij je vaak nog bij andere leerlingen op school kan zien of je op de juiste weg bent is het dit jaar even anders. Alles gaat gepaard met online afspraken en de webcam is niet bepaald de beste optie om je werk te laten zien, dus alles moet worden geüpload en gedownload.


De tijd vliegt. Hoewel het lange dagen zijn zonder dat je iets kan ondernemen gaat de tijd sneller dan gedacht. Zo opeens zij drie maanden voorbij en laat je alweer een aantal vakken achter en dat terwijl je het idee hebt dat je er pas net mee bent begonnen. Het kan natuurlijk ook aan mijzelf liggen. Net een tussenjaar gehad waarbij elke dag er aardig hetzelfde uitzag en daarvoor ik vier jaar lang te maken had met het rooster van het mbo. Waarbij je vrijwel vier jaar lang dezelfde vakken krijgt inclusief anderhalf jaar stage.

 

Ik durf nu wel te zeggen dat het toch even wennen is. Waarbij je eerst nog duidelijk aan je hand meegenomen werd en uitgebreid aan de docent vragen kon stellen als je het even niet meer snapte, zal je er nu toch echt zelf achteraan moeten gaan. Maar dat is denk ik nog niet eens het meest opvallende waaraan ik even moet wennen. Je eigen interpretatie komt nu opeens heel veel aan bod en je moet vertrouwen op je eigen kunnen. Je zou kunnen zeggen dat de opdrachten mij soms te vaag zijn en dan mag je zelf gaan interpreteren wat ze bedoelen en er een eigen invulling aangeven. Iets wat wel even anders was dan op het mbo. Al moet ik zeggen, het eerste kwartier is voorbij en ik heb er wel een rustig gevoel bij. Hier en daar al feedback mogen ontvangen op de opdrachten en het is nu alleen nog wachten op de cijfers. Tja, wellicht sluit ik deze maanden wel af met lage cijfers en mag alles weer opnieuw, we zullen zien.


Ik had het heftiger verwacht met het leren. Vele mensen zeggen dat de overgang naar het hbo vanaf het hbo vrij heftig is omdat je niet meer bent gewend om veel te leren en dat was ook daar waar ik bang voor was. Totdat ik mij bedacht dat ik het afgelopen jaar niets anders heb gedaan op werk. Ik lees of hoor informatie en die moet ik overbrengen naar de klant, dus blijkbaar heb ik dit jaar juist mij weer voorbereid op het leren van de leerstof en dat is mij toch even een verademing.


Aankomend kwartiel starten wij voornamelijk met communiceren en de psyche van de mens rondom media, iets waar ik heel erg lang naar uit heb gekeken omdat ik weet dat daar nog zoveel in te leren valt en ik het oprecht interessant vind. Maar ook gaan we starten met journalistieke skills en des te meer ben ik daardoor nu gemotiveerd om mijn blog weer op te pakken. Ik ben benieuwd of dit kwartiel net zo snel zal gaan als de vorige.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall