Social Media Icons

Top Nav

Business trip naar Porto als videomaker & fotograaf

apr 29, 2019 0 comments
Zit je dan met je zieke hoofd op je bed terug te kijken naar alle gave plaatjes die je de afgelopen week in Porto hebt mogen schieten. Na de afwisselende regen en zonneschijn sprak ik nog de woorden "Als ik niet ziek wordt hierna, weet ik het ook niet meer." Maar helaas, ziek was ik. Ontdanks de onregelmatig heid in het weer heb ik enorm mogen genieten van de mooie stad waar ik 3 jaar daarvoor al verliefd op was geworden. Alleen dit was niet zomaar een citytrip, ik mocht er heen als videomaker en fotograaf voor een nieuw schoenenmerk...what?!

Ik wil nog een compleet artikel over dit schoenenmerk wijden, puur omdat ze het simpelweg verdienen en ik omdat ik graag een aantal eigen werk erin kan toevoegen. Dat betekent dat ik even moet wachten voordat desbetreffende content bij hun online gezet is, voordat ik het hier online zal gaan zetten. Ik ben zo'n 4 dagen mee geweest met de mannen van VictorLou Sneakers en hun schrijfster naar Porto waarvan wij spontaan 1 dag naar Lissabon zijn geweest uit nood.. ook dat zal ik de volgende keer uitgebreidt uitleggen. 

Tijdens deze trip ging het dus om de schoenen. Zo hadden we de eerste middag dat wij er waren enorm veel last van regen, net als de andere dagen, maar we hadden geluk dat er alsnog 3 uurtjes zon aan de hemel stond. Iets waar wij maar snel gebruik van hebben gemaakt. Hop, schoenen mee en foto's maken. Uiteraard kon ik het dan natuurlijk niet laten om hier en daar nog wat reisfoto's te maken. De vorige keer gebruikte ik een Tamron lens, op automatische instellingen....niet doen!

De opdracht opzichzelf staand was niet de grootste uitdaging of de grootste verassing van deze trip. Ik maak regelmatig promo video's, in dit geval een kickstartvideo, productfotografie zoals het fotograferen van schoenen doe ik al vanaf het moment dat ik deze blog ben gestart, dan hebben we het over jaar 2012/2013 en fashionfotografie is juist de fotografie waarin ik mij heb gespecialiseerd. Dat hield dus ook in dat ik zonder enige zenuwen het vliegtuig in kon stappen en met volle overtuiging kon zeggen tegen de opdrachtgevers dat dit helemaal goed zal gaan komen,

Het meeste wat míj compleet verraste was de manier van leven als daadwerkelijke ondernemers.. En dan heb ik het over de meest simpele dingen waar ik ook achter had kunnen komen in Nederland en dit al veel eerder had kunnen ontdekken voor mijzelf, was het feit hoe enorm fijn het is om je creatieve onderneming buitens huis uit te voeren... ?! Ja, ik verbaaste mij over het feit hoe enorm relaxt ik werd toen we ergens gingen lunchen, daarna hier en daar wat koffie erbij en ondertussen aan het werk gaan. Iets waarvan ik weet dat zoveel mensen het doen, maar ik zelf nog nooit had gedaan. 

Logisch wel, aangezien ik even geen één plek/café in Meppel kan bedenken waar stopcontacten zijn voor klanten en waar je niet raar aan wordt gekeken als je in je eentje aan een tafel met je laptop gaat zitten werken.. Is dat er wel? Let me know! Want ik zou dus nu 20min met de auto moeten rijden voordat ik een leuk tentje daarvoor heb gevonden. 
En tot slot heb ik door deze opdracht zulke aardige, maar vooral interessante mensen mogen ontmoeten. Altijd leuk wanneer je mensen ontmoet die gezellig zijn om mee om te gaan, maar een tafel vol met ondernemers en ik ben blij. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen ondernemen, elk weer een ander vakgebied of juist iets wat dicht bij elkaar ligt en door de gesprekken leer je weer zo veel van elkaar. Misschien klinkt het stom als ik dit zo allemaal zeg, of typ, maar ik zit nóg niet echt helemaal in de leeftijdscatogorie waar mensen al echt iets hebben gevonden en hard voor aan het werk zijn, ik zit helaas nog niet in catogorie, laten we ons eindelijk gaan inschrijven, maar eerst eens even goed bedenken wat we willen.

Deste interessanter vond ik het te horen van mensen die al bezig zijn met wat ze doen. Al met al op verschillende vlakken een geslaagde week! Zoals gezegd, binnenkort zal ik precies uitleggen hoe en wat over de opdracht, maar voor nu wilde ik toch alvast even delen wat ik er van vond.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier