zaterdag 16 april 2016

Alles over (mijn) haar


In dit artikel laat ik zien en vertel ik, hoe ik vrijwel altijd mijn haar routine doe, welke producten ik gebruiken, wat voor haar ik nou precies heb en dat haar waar ik zo veel aan zou doen 's ochtends wat men vaak zegt, toch niet zo speciaal is als dat het lijkt.Gelijk terugkomend op de laatste zin van net. Ja, mensen zeggen echt vaak dat ik toch redelijk veel moeite aan mijn haar doe. Waarom? Ik zou mijn haren dus verven en er elke dag een stijltang doorheen halen. Ik kan iedereen uit zijn of haar droom halen en vertellen dat mijn haar nou echt niet zo bijzonder is dan wat ik dan hoor.

Ten eerste is mijn haarkleur gewoon zo echt als maar kan. Ik heb wel eens een kapster gehad die zei dat ik mijn haar wel in een hele mooie oranje kleur had geverfd en dat ik dan even heel onbescheiden moest zeggen dat ik die kleur heb van mijzelf. Dus wat dat betreft doe ik absoluut geen moeite voor mijn haar.

Verder krijg ik wel eens te horen over dat ik mijn haar zou stijlen.. Omdat mijn haar zo stijl zou zijn, wat niet kan in hun ogen, blijkbaar? Ik heb in mijn leven nog nooit een stijltang gebruikt en hoeven gebruiken bij mijzelf. Mijn haar is echt zo plat als maar kan van zichzelf en daar hoeft dus geen stijltang aan de pas te komen.

Nu lijkt mij haar zo ideaal,alleen heeft het ook genoeg nadelen hoor. Het heeft nul komma nul volume, je oren verschijnen er zo mooi door heen, not, je hebt zo'n zielig uitziende staart, als je die in doet en het is dun, dun DUN EN DUUUNNN!! En als je dan nog eens van die knopen hebt en je ze eruit moet knippen of rossen dan kan je niet heel gerust zijn of het wel of niet te zien valt. Wat bij een mooie dikke bos krullen of slag niet zo snel het geval zal zijn. Maar in ieder geval dan dus maar dat platte koppie, waar men van zegt dat ik er moeite voor doe, jaja..

Maar ook ik heb zo mijn trucjes ervoor. Als ik écht niets aan mijn haar zou doen, dan zal ik echt pas op een zwerver gaan lijken. Mijn haar moet je dan ook echt niet zien na het slapen, want dan schrik je je rot. Daarom hier mijn routine/tips hoe je je haar er mooi en verzorgd uit kan laten zien, als je net zulk haar hebt als mij. Ze zijn vrij simpel en helemaal niet zo bijzonder, maar dit zijn in ieder geval de dingen die ik doe, om mijn haar er zo uit te laten zien.

Het eerste wat ik weet en dus doe wanneer ik een bepaalde dag mijn haren er goed uit wil laten zien, is minstens mijn haar een dag eerder met shampoo enzovoort wassen. Ik weet van mijn haar dat als ik dat doe op de dag zelf, dat mijn haar er juist, of heel pluizig wordt, of dat het veel te plat wordt en er te saai en te schoon uit ziet.

Bij het wassen, dus de shampoo, gebruik ik zelf altijd Andrélon producten. Eigenlijk meer vanwege het feit dat er én bij mijn moeder én bij mijn vader er altijd Andrélon wordt gekocht. En aangezien ik bijna geen problemen heb met dat merk, hoeft daar ook geen verandering in te komen.

Wat verder wel zo is, is dat ik mijn haar niet álleen met de shampoo kan wassen. Want als ik dat doe dan heb ik echt de hele dag pluizig en statisch haar en met dat dunne haar van mij ziet dat er nog eens extra raar uit. Daarom gebruik ik ook altijd een conditioner. En ik zweer bij de L'oréal Paris Elvive Nutri Gloss Shine conditioner! Als ik een conditioner koop, dan is het altijd deze. ( Review )

Ik stop de conditioner altijd onder in mijn haar, maar omdat ik niet graag bovenaan alsnog pluizig haar wil hebben, doe ik ook soms wat conditioner tot net boven mijn over mijn oren. Ik weet dat alleen in de puntjes hoort, maar dit werkt voor mij. Met een kam voor onder de douche verdeel ik de conditioner nog extra goed door mijn haren  en zo zijn al mijn haren goed bedekt.

Na het uitspoelen knijp ik mijn haar droog met een handdoek en borstel mijn haren stijl, want dat zijn ze nou eenmaal. En verder laat ik het drogen door middel van de lucht. Ik gebruik geen föhn of iets, want door mijn dunne haar is dat simpelweg niet nodig. En uiteindelijk is mijn haar zo stijl als maar kan, ruikt lekker en voelt heerlijk zacht aan.

Dus ja, dat is eigenlijk mijn verhaal over mijn haar. Zoals je net las, ik doe er niks bijzonders mee en alles is puur natuur. Met een klein beetje hulp van de haar producten. Heb jij nog tips voor dun stijl haar? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall