Social Media Icons

Top Nav

Instagram gevaren

dec 10, 2015 0 comments

Instagram. Voor mij als fotografie liefhebber, mijn lieveling sociale media. Ik kijk sowieso al altijd om mij heen om mooie foto's te maken en Instagram is dé plek vind ik om je foto's te delen met de wereld. Met mooie filters erover en simpele aanpassingen, kan jij jouw foto ook nog mooier maken dan dat ze al waren. Maar zelfs aan Instagram heb je zo de nodige nadelen, waar je misschien toch wel voor moet oppassen. Ben jij net pas begonnen met Instagram, dan zou ik toch even dit artikel lezen. Ik wil niet als je moeder overkomen, maar ik denk dat voor kinderen die pas net met Instagram beginnen dit redelijk handig is en dat ik je hier meer dingen kan vertellen, dan wat je moeder weet van Instagram wat dat betreft. En ik wil jullie alleen helpen.

Privé:
Op Instagram kan je jouw foto's delen met de hele wereld. Je wilt dat zoveel mogelijk mensen jouw foto's liken, maar in hoeverre zijn jouw foto's eigenlijk privé? Zet jij foto's van familieleden op je Instagram weet je natuurlijk nooit of die dat wel willen. Dat heb je natuurlijk met iedereen, maar tegenwoordig weten kinderen/tieners wel wanneer je een foto samen met jou maken, dat het ergens online kan eindigen. Maar familie.. je oma is het vast niet gewend dat zij ergens te zien is, waar iedereen het kan zien en zal het misschien ook niet zo prettig vinden.

Daarnaast moet je goed bedenken dat je veel van jouw huis kan laten zien. Als jij een leuke selfie maakt, maar er staan twee laptops, een dure camera en een grote tv op de achtergrond, dan kan het zo zijn dat er mensen zijn (dieven) die daardoor weten dat er bij jou thuis veel te halen valt. En vooral wanneer je even later een foto plaatst, waaruit iedereen kan halen waar jij woont.

Kortom je moet erg oppassen met wat je precies in jouw foto laat zien. Maar daar heb je gelukkig ook iets voor. Als jij niet wilt dat iedereen die foto's ziet, maar je wilt wel graag je familie en huis laten zien, dan kan dat. Zolang jij jouw Instagram profiel maar op privé zet. Dat kan via de instellingen op de app zelf. Jij bepaald wie jou mag volgen en daardoor wie jouw foto's ziet.

Fake accounts:
Tegenwoordig is het heel normaal dat je wordt getagt in een foto met daarbij een foto of video waarin men aangeeft dat je snel en gratis volgers kan krijgen. En dat het enige wat je moet doen is op de link in de biografie van dat account te klikken. Doe dat niet. Want je wilt echt niet dat je account of mobiel wordt gehackt of dat je een virus op je mobiel krijgt. Dus blijf ver van die linkjes vandaan. De meest vertrouwbaren links zijn van bloggers en Youtubers. En zoek het desnoods eerst op, op Google voor als je het niet helemaal vertrouwd.

En dat heb je ook nog de fake accounts die met je in contact willen komen. Ik heb dat ook vaak zat, dat er mensen mij aanspreken via DM. Eerst een leuk gesprek beginnen en wat ze later van je willen, ik weet het niet, want ik ben er verder ook nooit echt in mee gegaan. Ze doen vaak alsof zij je allang kennen, terwijl ze bijvoorbeeld ergens in Oost Indië, zitten of waar dan ook. En als het een knapperd is, met maar één of twee foto's hebben of niet eens een foto van zichzelf, ga er dan maar vanuit dat het een oude vent is die niks beters te doen heeft, dan met (vooral meiden) jonge mensen in contact proberen te komen.

Imago:
Imago?! Ja wat is dat? Nou dat is eigenlijk je hele zijn. Hoe kom je over, waar zien mensen jou voor aan. En hoe ben jij. En op Instagram is het heel makkelijk om jezelf zo over te laten komen als dat je zelf wil. En helaas zie ik vaak genoeg tieners die zich op een bepaalde manier op een foto zetten en op Instagram plaatsen, terwijl zij in het echt helemaal niet zo zijn. Natuurlijk wil je niet een saaie foto waar je er niet uit ziet online zetten. Maar om nou een extra geforceerde decolleté op de foto te gaan.. Je laat hiermee juist een foute indruk achter en je zal ook voornamelijk volgers krijgen die hoog waarschijnlijk je gaan volgen, omdat (sorry voor het zo te zeggen..) ze alleen maar op je lichaam geilen. En niet om wie jij bent. En dat is het zelfde met jongens. Want waar zijn al die sixpack foto's voor nodig??

Ik vind dat je op Instagram juist moet laten zien wie jij bent. Wat jij leuk vind en niet gaan forceren. Je bereikt er niet mee wat je wilt, denk ik en dat is respect. Want denk nu en heb profijt later. Want als de foto's rondzwerven op het internet en ook wanneer je ze op Instagram hebt verwijderd, zijn ze niet verdwenen. Geloof me! Ik kan namelijk nog zelfs op Google foto's terug vinden, terwijl dat hele account is verwijderd. Dus echt let op!

Verslavend:

Dit is echt een probleem waar ik zelf mee te maken mee heb, maar waarvan ik weet dat ik niet de enige ben. Namelijk als je áltijd maar bezig bent op Instagram en daardoor soms niet op zit te letten in de les omdat je per see alles van Instagram wilt zien en dat je weer eens een account ziet waar je alles van wilt zien.

En zoals wat ik laatst had, is dat ik heel graag een goede feed wil hebben. Dus dat alle plaatjes met elkaar wilt kloppen, maar dat het maar niet lukte en dat je je daar aan zo erg gaat irriteren dat je daar maar de hele tijd mee bezig bent en niet met de belangrijke dingen in levend bezig bent, school bijvoorbeeld en dat je soms de tijd vergeet. Maar dat is maar een klein ding waar je zelf gewoon mee moet uitkijken dat je niet als maar met Instagram mee bezig bent en wat ook niet zó snel zal gebeuren. Maar aangezien ik dat laatst had wilde ik het toch even benoemen.

Dit zijn eigenlijk de voornaamlijkste dingen die ik tóch even wil vertellen over Instagram waar je mee moet uitkijken. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad als Insta beginner. Veel plezier op Instagram. Ik sta altijd open om nieuwe accounts en ook accounts die al lang bestaan te gaan bekijken en misschien volgen, dus ik geef je nu ook gelijk de mogelijkheid om je Instagram naam hieronder te spammen. Heb jij zelf nog dingen waar je vindt dat men mee uit moet kijken, zet het vooral hieronder in de reacties.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier