Social Media Icons

Top Nav

5 redenen om make-up te dragen.

sep 5, 2015 0 comments
(bron)
Voor alle mannen in Nederland en de rest van de mannen die Nederlands kunnen verstaan.

Steeds vaker hoor of lees ik dingen waarbij mannen soms klagen over het dragen van make-up bij de vrouwen. Dat ze het te veel vinden, lelijk vinden, onhandig vinden of gewoonweg vies. Maar ook dat ze gewoon niet begrijpen waarom vrouwen/meiden al dat spul dragen. En daar wil ik even verandering in brengen door jullie in dit artikel een aantal redenen te laten zien, zodat jullie kunnen begrijpen wáarom al deze cosmetica nou nodig is.

1. Onzekerheid.
Veel meiden vooral zijn vaak tijdens hun pubertijd, erg onzeker over haar uiterlijk. Want plots krijg je puistjes, mee-eters, alles veranderd en je wilt dat jongens je leuk gaan vinden. Maar door die onzuiverheden, wil je daar wat aan gaan doen. Je wilt dat de puistjes niet meer zichtbaar zijn, nou dat kan met foundation, je wilt dunner lijken in je gezicht, daarvoor is bronzer, enzovoorts. En als jongen kan je denken, wat maakt mij die puistjes uit, dat gaat toch wel over, die meiden stellen zich aan, eerlijk is eerlijk, maar ik zie altijd dat de meiden mét make-up sneller een vriendje hebben dan de meiden zonder make-up en de onzekerheid komt dat juist door die jongens, omdat ze denken dat ze anders geen kans hebben. En al gaat het niet om de jongens, veel meiden/vrouwen voelen zich dan wel een stuk mooier en als meid/vrouw zijnde, geeft dat vaak wel een zelfverzekerder gevoel, wat je dan ook weer uitstraalt.

2. Hoe kom je over?
Iedereen heeft zo zijn of haar smaak. En bij elke outfit of stijl is er wel een bijpassende make-up look. Draag je veel zwart en luister je van die donkere muziek, dan is er gewoon de mogelijkheid om je look compleet te maken door je donker op te maken. Je straalt daardoor uit wie je bent. Draag jij een mooie klassieke look, met een mooie eyeliner wing en rode lippenstift, dan kom je weer over als iemand met klasse. Enzo verder!! Je kan je met make-up heel goed uiten. En jezelf of je karakter laten zien. Dus wat is daar dan mis mee?

3. Het leuk vinden.
Dit is de categorie waaronder ik ook val. Jezelf opmaken gewoon weg leuk vinden. Niet omdat je denkt dat je lelijk bent, of eerder gezegd wanneer jij je aantrekt wat anderen van je vinden. Maar puur omdat de meid/vrouw het leuk vind om met de kleuren te spelen, verschillende producten uitproberen en jezelf als een soort schilderdoek zien. Wat mannen vaak niet snappen is de tijd die vrouwen nemen voor het opmaken, ook de tijd is om even tot rust te komen. En tot jezelf. Stap voor stap weer wat meer jij. Terwijl je lekker creatief bezig bent. 

4. Jonger lijken.
Bij iedereen is het anders, maar de ene vrouw krijgt nou eerder rimpels en verouderingstekens dan de ander. Maar voel jij je nog veel jonger dan dat je er eigenlijk uitziet dan kan je daar wat aan doen. Vooral in de media business zie je veel "wat oudere" vrouwen die onder de make-up zitten. Dan kan je je afvragen waarom zou je zoiets willen? Waarom willen al die vrouwen er jonger uitzien? Simpel, als man zijnde wil je er vast ook niet oud uitzien. En vrouwen hebben gewoon het voordeel dat ze met wat simpele trucjes qua make-up daar wat aan kunnen doen. En waarom zouden ze dat dan niet doen? Dat komt trouwens ook weer terug op die onzekerheid, want doordat zij het gevoel hebben dat ze jonger lijken, voelen zij zich beter en stralen ze dat ook weer uit. 

5. Moeheid/ziekte verbergen.
Dit is gewoon een hele logische. Hoe ziek je ook bent, soms moet je gewoon ergens heen waar je niet onder uit kan. Maar eenmaal ziek zorgt ervoor dat je er vaak moe uitziet, bleke kleur enzovoort. En wat moet je daar dan aan doen? Een beetje foundation voor de kleur. Wat concealer voor onder je ogen tegen de wallen. En wat blush om je een gezond kleurtje te geven. Hoezo ziek? 

Ja, waar make-up wel allemaal niet goed voor is. Ik hoop dat ik een paar mannen/jongens de ogen heb geopend en dat ze nu snappen waarom zoveel vrouwen/meiden met make-up op lopen. Ik wil toch even zeggen, dat ik hiermee niks nadelig wil zeggen over de mensen die geen make-up dragen. Sterker nog ik vind het knap en heb daar ook wel bewondering voor, jij stelt je niks aan van anderen, of het nou nodig is of niet. Dus ik zeg niet, dat je minder aandacht krijgt als je geen make-up draagt, ik zeg niet dat je jezelf dan niet laat zien, ook zeg ik niet dat je dan ouder lijkt. Maar er zijn nou eenmaal een heleboel mensen die het wél dragen. Ik ben nog maar 16 en ik weet zeker nog niet hoe de wereld precies in elkaar steekt, maar een groot deel heb ik al ontdekt. En dit is wat ik weet. Maar ik ben klaar met het cliché dat mensen telkens zeggen "Waarom draag je make-up? Je hoeft je niet te verbergen.." Verbergen klinkt alsof je je heel erg schaamt voor jezelf en ja, er is een groot deel die dat doet, maar zeker niet iedereen. Er zijn ook andere redenen. En die redenen heb je net geleerd.

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier