Social Media Icons

Top Nav

Panini maken, zo simpel als wat!

mrt 26, 2015 2 comments
Na even een tijd afwezig te zijn geweest door schooldrukte enzovoort, heb vandaag eindelijk weer een artikel online staan. En dit keer is het zelf een kook/bak artikel. Op school hebben wij altijd heerlijke panini's en ik wilde dat zelf ook eens uitproberen thuis. Nadat ik wist wat ik moet hebben, ging ik naar de Lidl (en de Jumbo voor de mozzarella) en daar he ik alles gehaald. Dit samen kostte zo ongeveer 6 tot 7 euro. Wil je weten hoe ik het heb gemaakt en of het is gelukt? Lees dan verder!

Voordat je begint, altijd even goed je handen wassen. Ik maak het eten voor mezelf, dus ik was het niet met zeep, omdat ik nogal bang ben, dat ik dan een zeepsmaak aan mijn eten krijg.
Als eerste pak je de oven stokbroodjes en snij je die in de lengte door de helft, waardoor een boven en een onderkant ontstaat.
Dan smeer je de pest op je brood, dat mag best wel veel zijn als je wilt. Ik houd heel erg van pesto, dus ik heb er ook redelijk veel op. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten hoeveel je wilt.
Op de laag pesto leggen we een paar plakken mozzarella. 
Dan heb ik er voor gekozen om er nu al wat geraspte kaas er op te doen.
Weer daar bovenop leg je een paar plakjes tomaat.
Nog meer kaas!! 
En dan kom je al bij het gril gedeelte. Warm de gril alvast wel even voor, zodat je panini er minder lang in hoeft te zitten.
Dan leg je de andere kant van het broodje erop en ga je hem in de gril leggen. Even een tip. Deze lange kan snel uit elkaar vallen en als je hem horizontaal in de gril legt, dan kunnen de lagen gaan schuiven (dat gebeurde bij mij). Ik had nog zo'n stokbrood en bij die heb ik hem vanaf het begin in twee stukken gesneden en daardoor kon ik ze makkelijker oppakken en verticaal in de gril doen. Dat werkt een stuk beter.
Hoewel het er niet uitziet als een prachtstuk. Is dit hemels voor je smaakpupillen. Ik vind hem erg goed gelukt, hij smaakte prima en was niet veel minder dan de panini's bij ons op school. Kortom dit recept/manier is zeker aan te raden.

Als je nog een leuk idee hebt, wat ik zou kunnen maken en/of artikel van kan schrijven, laat het dan hieronder in de reacties weten.

Reacties

  1. Hmmmm, heerlijk! Wat een goed idee om het zelf te maken. Ga ik zeker eens proberen! :) Nu hopen dat mijn grill groot genoeg is..

    Enne, sorry voor vervelend zijn, maar panini is al meervoud van panino, dus panini's is dubbelop ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh, ziet er heerlijk uit! Gimme ;)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier