zondag 16 november 2014

5 Plekken waar ik nog heen wil gaan.

Ik houd enorm van reizen. De wereld zien en niet alleen maar weten hoe het er aan toe gaat in ons kleine kikker landje. De uitzichten die je op sommige plekken hebt zijn waanzinnig, en ik kan daar nu echt van genieten. Ik ben nu 15 en ik heb toch al heel wat gezien, o.a. Turkije, Normandië, Parijs, Portugal, Kreta, Londen, Spanje, Duitsland en zo heb ik volgens mij nog wel een paar. Maar er blijven altijd plekken op de aarde, waar ik nog graag naar toe zou willen gaan.

Misschien weten jullie dit al van mij, maar waarschijnlijk ook niet. Ik kan beter Duits dan Engels en daarom zou ik me waarschijnlijk qua taal ook beter kunnen redden in Duitstalige landen. Maar naast dat feit, interesseer ik me ook best veel in de geschiedenis van de 2e Wereld Oorlog. En daarom zou ik nog eens graag naar Berlijn willen gaan, een keer nog dichtbij die muur te zijn, en er zijn vast nog wel andere dingen die je te weten kan komen. Maar ook om het feit dat ik ook genoeg hoor dat Berlijn op zich al een mooie stad is. En dat je er ook goed kunt shoppen. Het blijft immers een wereld/toeristenstad.
Waar ik ook nog graag naar toe wil is Vienna, oftewel Wenen in Oostenrijk. En waarom? Twee jaar geleden werd ik fan van Pia Douwes, een musicalster, die begon in Wenen en werd in één klap enorm bekend met haar rol van Elisabeth, in de musical Elisabeth. Dus ik die musical opzoeken, en destijds stond die nog op internet, en het verhaal interesseerde mij enorm. Het ging namelijk over de Keizer en met name over de Keizerin van Oostenrijk. Dus ik ging wat achtergrond info opzoeken, en nu vind ik alles daaromheen nogal interessant, en in Wenen staat als goed is nog steeds dat paleis waarin ze hebben gewoond, en om dat te kunnen zien lijkt me wel bijzonder. Daarnaast kan ik daar gewoon lekker naar één van de theaters en ga ik daar wel gewoon een musical bekijken ofzo omdat daar redelijk grote producties zijn, net als wij in het Circus theater hebben.
Eigenlijk zou ik niet heel veel moeten gaan vertellen waarom ik hier heen wil. Want kom op, wie zou er nou niet een keer naar New York willen? Lekker shoppen, veel fotograferen en kies zelf maar wat je verder wilt doen. Als ik later tijd en geld heb, zou ik zeker hier een keertje heen willen gaan. Om daar te kunnen wonen zou ik nee zeggen, maar in dit artikel heb ik het dan ook alleen over vakanties.
Ik ben nog nooit in Italië en dus ook nog nooit in Rome. Maar het lijkt me wel echt heel leuk om daar eens heen te gaan. Ik hoor altijd dat het daar erg mooi is, en dat je veel kunt zien. Ik zou er over kunnen fantaseren om daar eens heen te gaan, maar dat hoeft niet. Ik ga op uitwisseling naar Italië, en we gaan dan ook een dagje naar Rome. Kortom van 4 tot 11 februari ben ik niet thuis, dan weten jullie dat alvast. Ik ga natuurlijk wel allemaal foto's maken, en die komen jullie dan ook vast te zien.
Eerlijk gezegd weet ik niet helemaal waarom, maar ik zou nog graag een keertje naar Curacao willen gaan. Met mooie stranden, zon, gekleurde huizen, en mensen die enorm leuk praten terwijl je ze wel kan verstaan. Ja daarom wil ik wel graag een keer daar heen, puur om te relaxen! Maar daar zou ik dan wel heen willen gaan als ik wat ouder ben en dan met een (paar) vriendin(nen) daar heen gaan.

Dit zijn 5 plekken waar ik nog graag heen wil gaan. Heb jij nog een plek waar je absoluut nog eens heen wilt gaan? 

1 opmerking

Bedankt voor de reactie♥

© TESSA KLOK
Maira Gall