Social Media Icons

Top Nav

Verslag Parijs'14

aug 16, 2014 0 comments
Na een jaar al te weten waar je in de zomer naartoe gaat is het dan zover. Ik was daarvoor al twee weken in Normandië geweest met mijn vader en de rest en op de terugweg zijn we over gestapt in een andere auto. Namelijk met de gene waar we mee gingen. De trip was begonnen we ging naar Parijs!

En natuurlijk stond Parijs al vrij snel op de borden. We moesten nog maar anderhalf uur in de auto na onze overstap plek.
We zijn eerst naar het hotel gegaan, en hebben onze spullen wat uitgepakt, en in de kamer gezet en neergelegd. Daarna zijn we gelijk weer weg gegaan om al dingen te gaan bekijken. Eerste plek waar we heen gingen was de Sacre Coeur. Dit was het prachtige uitzicht.
Dit was hem dan, de Sacre Coeur. Normaal gesproken heb ik het niet zo op kerken, ik geloof nergens in dus voor mij heeft het ook niet echt veel waarde, maar ik moet zeggen dat ik dit wel erg mooi vond om te zien, ook van binnen. En ik snap dat anderen het erg bijzonder zouden vinden om daar een dienst mee te maken. Toevallig was er ook een toen wij daar waren, en dat was ook best bijzonder.
Jeej! We hadden uitzicht op de Eiffeltoren. Dat wisten we al 's middags toen we daar waren, maar 's avonds waren er allemaal lampjes op de Eiffel te zien. Te mooi!
En toen was er al een volgende dag. We zijn redelijk vroeg opgestaan, hebben heerlijk ontbeten en we hebben daarna gelijk de metro gepakt naar de plek waar ook Montparnasse staat. Daar zijn we namelijk ook opgeweest. Man wat hoog is dat gebouw. 59 Etages en een supersnelle lift!
We zijn gelijk naar het dakstuk gegaan. En dan krijg je dus zo'n uitzicht. En dan van alle kanten van Parijs. Het was echt te gek om te zien. Echt supermooi! Gelukkig heb ik totaal geen last van hoogtevrees dus ik heb mijn ogen uitgekeken.
"Hé?! Wat zien we daar? Even inzoomen..Foto!"
Daarna zijn we gewoon wat gaan wandelen in de stad. Zo stond er ergens dit stuk uit Egypte.
Op een brug was dit poppetje.
En op die boot daar beneden hebben we een lekker patatje mayo gegeten. 
En op die brug waar dat poppetje ook was stond ook een pilaar, met dit mooie goud geverfde beeld erop. 
Daarna zijn we een boottocht gaan maken. We hadden daar al kaartjes voor, dus konden gelijk door de poortjes. Net als bij Montparnasse trouwens, geen lange rij voor de kaartjes!
Selfie met zussie en Tessie!
LOL! Een bootje uit Zwolle lag daar. 20 km van Meppel vandaan, en degene met wie ik o.a. was, kwam daar vandaan dus toch even snel een fotootje ervan maken!

Genoeg Nederlandse dingen te vinden. Nederlandse bootjes, Doutzen Kroes op de reclameborden en een groot spandoek van Heineken. Was ik wel in Frankrijk?!
Leuk! Een mini Eiffel toren in het rood.
De echte was toch wat mooier. Overigens ik zat heerlijk relaxed op die boot hoor. 
Toen de boottocht voorbij was, kwamen we ergens waar een beeld stond. Dus wij kijken want we hadden eerst nog niet echt een idee van wat het was. Maar al gauw was te merken dat het ging op Prinses Diana. 
De meeste van ons weten wel wie ze is maar hebben haar niet echt meegemaakt. Even snelle uitleg: Prinses Diana was de moeder van Prins William die samen is met Kate. Diana heeft een ongeluk gehad in een tunnel in Parijs omdat ze werd achtervolgd door paparazzi. Daarbij is ze omgekomen, en die tunnel was dus daar waar wij stonden. En dat was goed te merken.
Ik heb veel meer foto's van toen we eindelijk naar de Eiffel toe gingen en er ook onder stonden, maar eentje is wel genoeg. We zijn er niet in geweest want dat zou echt te lang duren. Maar eronder staan en hem van zo dichtbij bekijken was ook al erg bijzonder vind ik.
We liepen verder, en ergens op een brug zag ik daar beneden dit lopen. Blijkbaar is dat heel normaal daar dat mensen met mitrailleurs daar lopen in een leger uniform. Apart, maarja ik ben er dan ook gewoon niet aan gewend.
Verder zijn we nog naar.. oh nee hoe heet dit nou?! Ik weet het niet meer precies maar we zijn hierheen geweest om een mooier uitzicht te hebben op de Eiffel toren. Hier zijn we de volgende avond ook heen geweest om de lichtshow te zien. Dat was echt zo prachtig, ik had alleen niet mijn camera mee maar wel mijn mobiel. Dus de laatste foto van dit verslag is een mobiel foto die ik dan maar heb bewerkt.
Dag drie breekt aan en we gingen naar de Champs Elysees. Puur om alleen te kijken, maar er waren genoeg winkels waar je ook heen kan gaan als je iemand ben als ik. Zoals H&M, de Zara en weet ik wat nog meer. Maar daarvoor toen we daar echt liepen, kwamen we eerst bij de Arc de Triomphe. Echt heel mooi, maar we zijn er niet helemaal geweest, want de rij om er alleen maar naar toe te gaan was enorm lang. Maar dit was ook mooi!
Mij zusje en ik moesten gewoon even binnen in de Disney store kijken. En we werden een beetje gek toen we dit hierboven zagen. Want we zijn allebei dol op Frozen. Wie ook?
Mooie fontein. Echt zowat alles in Parijs was erg mooi, ti's nou eenmaal zo. Tenminste dan hebben we het echt over de bijzondere dingen, en niet over de zwervers en de niet-toerist dingen.
Maar er is één ding wat voor toeristen is en wat ik echt lelijk vind. En dat is dan toch wel het Louvre piramide. Ik heb hem dan alleen overdag gezien. Maar nee ik vind het gewoon niet mooi. Het feit dat ik dacht dat daarin het museum was, was al een enorme domper (van mijzelf) en dat er voor de rest alleen maar een licht piramide was. Ik heb deze ingezoomde foto gemaakt, en ben daarna op een trappetje gaan zitten, want ik was hier niet zo geïnteresseerd in.
Daarin tegen wel in mijn heerlijke omelet met ham en kaas! 
En weer verder wandelen, toen kwamen we hier, volgensmij is dit het gemeentehuis of stadshuis, maar daarvoor was er iets van volleybal dus hebben we dat even staan te kijken.
Op weg naar de Notre Dame was er een brug helemaal volgepropt met sloten. Net als op heel veel andere bruggen in Parijs. Het heeft wel wat, maar vroeg of laat moeten ze toch weer weg worden gehaald net al bij die andere brug laatst.
Ook hier zijn we niet in geweest maar de buitenkant is al een plaatje om te zien. Voor als je het niet door had, en ook niet herkende van Disney, dit is de Notre Dame.
Ik ging ook even bedelen, alleen zo'n smile helpt daar niet echt bij denk ik...?
Langs het Panthéon maar het was net 5 minuten dicht. Gemiste kans, dus we gingen maar weer verder. 
We zijn nog in een park geweest en kwamen uit bij een oud paleis wat nu allang geen echt paleis meer is. Het is nu van de staat ofzoiets en de grote tuin erachter word door iedereen gebruikt die daar zin in heeft. Het paleis zelf is nu een museum is mij verteld.
De volgende ochtend gingen we alweer naar huis :( Het was echt super om daar te zijn, en ik wil daar zeker nog eens heen, want het bevalt me daar enorm. 

(Mocht je foto's willen gebruiken, zou het fijn zijn om het me vragen en/of er mijn naam+site erbij te zetten, ik vind het namelijk ook weer zo overdreven om er voor jullie een logo op te zetten, maar bij deze laat ik het jullie wel even weten. Copyrights to Tessa Klok- xxTessie.blogspot.com)

Reacties

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Contactformulier