Ik beordeel mijn blog foto´s van 6 jaar geleden! (Fotografie FAILS!)

Iedereen zal toch ergens moeten starten en toen ik 13 jaar jong was, begon ik hier. Zo´n 6,5 jaar geleden ben ik begonnen op de blog waar je nu op aan het lezen bent. En hoewel ik echt een enorm lange pauze heb genomen van het bloggen en amper artikelen schreef de afgelopen 2 jaar, is het zo dat ik in het begin echt enorm actief was. In de tussentijd ben ik volwassen en ben ik nu aan het afstuderen van mijn MBO als videomaker en fotograaf. Dus ik dacht, laat ik even mijn foto´s van toen beoordelen.


We kunnen hier wel vast stellen dat hier een aardig aantal dingen mis gaan. Ten eerste ziet deze nagel er niet uit en dan die tissue als onderlaag..Waar dan ook nog de focus bij het scherpstellen op ligt. Je ziet amper de vinger en veels te veel lelijke ruimte erom heen. En laten we natuurlijk niet de druppen nagelijk vergeten die zichtbaar zijn. Een echt NO-GO foto als zeg ik het zelf. Gelukkig weet ik ook inmiddels dat nagelakken gewoon niet mijn ding is en houd ik het mooi op één kleur.
Hier heb ik dan weer geen cringe gevoelens bij, maar er zijn wel een aantal dingen wat hier duidelijk fout gaan. De compositie van de flesjes is simpelweg niet goed. Zet iets in het midden van het beeld, of in een duidelijke hoek, maar houd wel genoeg ruimte over. Dan opnieuw, de achtergrond slaat nergens op en flitsen...gewoon niet doen bij productfoto's als dit, alleen in een studio setting is dat een logische stap.
Uhhmmm.... wat? Is? Dit? Blijkbaar probeerde ik een make-up look te volgen en ik weet niet met wat ik dat deed, maar je ziet het amper, glitter oogschaduw over het gehele ooglid en er zelfs onder, geen pigment. Dit is gewoon al gênant op zichzelf. Maar ook die foto dan. Duidelijk uitgesneden, in een vierkant notabene.. nope, ik weet dat ik dit soort foto's veel heb gemaakt en ik ben blij dat ik inmiddels een boel heb geleerd.

Bij deze wil ik mij even verontschuldigen. Op dit moment snap ik waarom er mensen waren die niet met mij om wilde gaan op de middelbare school.. zo heb ik maar 1 Vine nu in mijn hoofd en dat "Bitch, What The Fuck!" Laat ik het zo zeggen, foto's van mijzelf oftewel, de selfies die toen populair werden, ja daar was ik nog niet zo gewelding in dus. Telkens gebruik van de flitser, wat je er nou echt niet mooier op laat staan.. en die make-up ook.. pff.
Aahhh dit is te leuk om te zien! Er is dus op dit moment één soort caramel to go koffie wat ik ALTIJD koop, als is mijn ongezonde go-to drankje. Namelijk de caramel macchiato. Dit is een foto van mei 2013, ik was in Duitsland en had voor het eerst in mijn leven starbucks. En wat zie ik in het midden staan?! Blijkbaar ben ik dus echt een saaie doos die al 6 jaar lang hetzelfde drankje drinkt. 

Maar even over de foto.  Dit was in mijn periode waarbij ik echt nét mijn Instagram heb gestart. En  hoewel ik geen verstand had van fotografie, vind ik het helemaal niet slecht als 13 jarige. De kleuren passen bij elkaar, de bewerking is niet te overdreven en staat juist wel goed en blijkbaar was ik mij er van bewust dat een flitser hier wel ten goede kwam. Ook staat alles op één lijnen mooi in het midden van het beeld. Niet slecht.

Wil je nou dat ik meer van mijn oude foto's ga beoordelen, laat dat dan weten in de reacties, want ik heb nog zoveel meer plaatjes als dit.

0 Comments:

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥