Een planning vol en waarom zou ik ook niet?


Soms zit je eens in je eigen gedachten en zo zat ik vandaag me af te vragen waarom ik zoveel dingen tegelijkertijd inplan.. want heel eerlijk, het wordt nu wel heel krap met de tijden, dus waarom zou ik het mijzelf allemaal zo moeilijk maken? 


De afgelopen en aankomende maand is het allemaal nog even extra druk. Niet om het één en ook niet om het ander, maar plan je de dingen samen en plots zit je hele schema vol. Zo werk ik 3 dagen per week voor minstens 6 uur per dag+reistijd, heb ik een bedrijf die film en fotografie opdrachten aanneemt, ben ik op dit moment bezig met mijn eindexamen opdrachten en ohja, hier en daar YouTube video's en blogartikelen maken voor de fun..Hoe kan dat goed gaan? Nou..niet kan ik je eerlijk vertellen.

Ik vind alles leuk, ik wil alles tegelijk en wil niks opgeven. Totdat je met handen in je haren zit, tranen over je wangen en je niet meer weet waar je de tijd, maar vooral energie vandaan moet halen. Kortom, het wordt tijd voor een andere aanpak.

Ten eerste heb ik een agenda gekocht, het leek mij ergens wel handig om eindelijk met to-do lijstjes te werken en tegelijkertijd een planning te maken zodat ik in ieder geval wat meer overzicht voor mijzelf heb, dat maakt al een heel verschil. Ik heb nu precies staan wat ik per dag moet doen in een vorm van een to-do lijstje per dag. Zo heb ik precies een overzicht van wat ik al wel en niet heb gedaan en wat ik waar heen moet verschuiven. Het klinkt zo simpel, want je zou toch denken dat je veel eerder aan een agenda moet beginnen dan een maand voor je 20e.. ik werkte simpelweg alleen met to-do lijsten, maar geen planning. Maar ik moest nu wel en voor het eerst heb ik het idee dat het mij ten goede komt en ik echt niet meer zonder kan.

Je zou je kunnen afvragen waarom ik ten eerste zoveel dingen inplan. Maar waarom zou ik niet? Ik ben jong, heb nu nog voor alles de tijd, heb geen vriend, geen kinderen, heb verder geen verantwoording, maar dat is uiteindelijk wel wat ik wil en dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Graag wil ik blijven werken waar ik werk, een standaard maandelijks inkomen, een leuk bedrijf en ik leer er zo veel! Maar iets waar ik het meest gelukkig van word is het achter de camera staan. Oftewel, ik wil wel mijn bedrijf en portfolio laten groeien, dus als een perfecte opdracht voorbij komt kan je die toch niet voorbij laten gaan? Goed voor je portfolio, enorm leuke ervaring, geld op de rekening en je leert weer een heleboel. Waarom zou je dan nee zeggen tegen zo'n kans?

Ja, soms is het te veel, soms zit je huilend in een hoekje in je kamer en na een paar tranen realiseer je dat als je nou in plaats van zitten te sippen, gewoon je opdrachten afmaakt, je het ook minder druk hebt. Godzijdank had ik vandaag niet zo'n dag en kan ik hier rustig over schrijven, maar een paar dagen geleden was ik er even helemaal klaar mee. Maar ik moet wel, nog even doorbijten, die laatste stappen, die laatste video's monteren en verslagen maken en over een maandje of 2 je diploma mee naar huis nemen. Ik was even vergeten dat school daadwerkelijk iets was waar je hard voor moet werken om iets te kunnen bereiken, iets wat ik de afgelopen 3 jaar ervoor compleet was vergeten, want ja, zo makkelijk hadden we het allemaal.

Kortom, soms plan je de dingen en valt het allemaal samen, maar waarom zou je ook niet? Soms zijn er situaties waarbij het allemaal te veel wordt, maar zo lang jij voor ogen ziet waar het heen gaat dan is het de moeite waard toch? Zo ben ik in een paar maanden klaar met school en heb ik een bepaalde opdracht af en mag ik zelf 3 dagen per week mijn eigen indeling maken, ik kan er niet lang genoeg op wachten. Dit is mijn doel, nu even hard werken om het zometeen een soort van rustig aan te hebben. Ik maak mijn eigen planning, ik plan alleen wat ik leuk en interessant vind en voor de rest van de week zit ik op kantoor mijn werk te doen. 

Daarom probeer ik ook steeds beetje bij beetje vaker te bloggen omdat dat echt iets wat op mijn to-do lijst van het aankomende jaar heb staan. Nu zijn het nog even lange of korte verhalen over hoe het in het leven gaat bij mij, puur omdat ik geen tijd heb voor andere artikelen, maar daar komt wel weer verandering in. Maar eerst, afmaken waaraan ik ben begonnen!

0 Comments:

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie♥